Kako točno održati svoje mentalno zdravlje i dobrobit

0

Vježbanje brige o sebi može pomoći u poboljšanju mentalnog zdravlja pojedinca minimiziranjem rizika od bolesti, povećanjem stupnja moći početna stranica, kao i suočavanjem sa stresom. NIMH daje brojne savjete Pouzdani izvor kako pomoći osobi da započne sa svojom rutinom samonjege:

Mental Health

Normalno vježbanje: Vježbanje od 45 minuta, tri do 5 prilika tjedno, može značajno poboljšati psihološko zdravlje.

Jedite dobro uravnoteženu prehranu i ostanite hidratizirani: Konzumiranje korisne, uravnotežene prehrane i održavanje hidratacije može osigurati stalnu opskrbu energijom tijekom cijelog vremena.

Pokušajte za kvalitetan san: svjedočanstvo brojnih istraživačkih studija iz 2021. pokazalo je da su čak i značajnija poboljšanja u visokoj kvaliteti spavanja dovela do većih poboljšanja u mentalnom zdravlju i dobrobiti osobe.

  • Bavite se opuštajućim zadacima: vježbe disanja, vježbe za smirivanje uma, zdravstvene primjene i vođenje dnevnika mogu pomoći u smanjenju napetosti i poboljšati opće zdravlje i dobrobit, kao i dobrobit.
  • Tehnika zahvalnosti: Pojedinci se lako mogu uključiti u svjesnost i Dan zahvalnosti kroz definitivno odlučujuće faktore za koje su svakodnevno zahvalni.
  • Prepreka nepovoljnim mislima i osjećajima: Pojedinac može lako prakticirati pozitivnost tako što će postati svjestan svojih nepovoljnih i besmislenih predodžbi i također ih izazvati.
  • Potražite pozitivnu društvenu komunikaciju: Povezivanje i održavanje važnih odnosa i partnerstava smanjuje tjeskobu i također može biti izvor pomoći, kao i učinkovita pomoć u slučaju potrebe.

Odvraćanje od samoubojstva

Ako poznajete nekoga kod koga postoji trenutna opasnost od samoozljeđivanja, samoubojstva ili ozljeđivanja još jedne osobe:

  • Postavite teško pitanje: „Razmišljate li o samouništenju?”
  • Saslušajte pojedinca bez osuđivanja.
  • Nazovite 911 ili lokalnu hitnu pomoć ili SMS-om razgovarajte s 741741 da biste se dopisivali s iskusnim stručnjakom za dileme.
  • Ostanite s pojedincem dok stručna pomoć ne stigne.
  • Potrudite se ukloniti bilo koju vrstu predmeta, lijekova ili čak drugih vjerojatno nesigurnih predmeta.

Kliknite na ovu poveznicu za dodatne poveznice i lokalne izvore.

Outlook Iako prevladavaju problemi mentalnog zdravlja, oni se razlikuju po opsegu. Većina ljudi može se nositi sa svojim simptomima i živjeti punim životom uz ispravno liječenje i dostupnost za održavanje.

Za druge se rehabilitacija može razlikovati vraćanjem na njihov životni stil neposredno prije problema s mentalnim zdravljem, međutim pronalaženje novih načina prilagodbe kao i stjecanje dodatne kontrole nad njihovim životnim stilom. Učestalost mentalnih bolesti često je najviša kod osoba starijih od 18 do 25 godina, međutim dramatično opada kod osoba u dobi od 50 godina, kao i kod starijih.

Psihološko zdravstveno stanje, posebno tjeskoba, uvelike je povezano s ozbiljnim stalnim zdravstvenim poremećajima, uključujući probleme s dijabetesom, moždani udar, visoki krvni tlak, stanice raka i srčane probleme.

Sažetak

Pojam psihološko zdravlje opisuje kognitivno, ponašanje, kao i mentalno zdravlje pojedinca. To točno utječe na to kako pojedinci reagiraju na stresore, stupaju u kontakt s drugima i donose odluke.

Prema tome, vrhunsko mentalno zdravlje zapravo je više od jednostavnog odsustva problema s mentalnim zdravljem. To je sposobnost upravljanja statusom quo kao i stresorima uz održavanje trajnog zdravlja i radosti.

Elementi kao što su tjeskoba, depresija i stres mogu negativno utjecati na mentalno zdravlje i također prekinuti nečiju rutinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime