Mentalno zdravlje – provjeri više

0

U kontekstu nacionalnih napora za poboljšanje psihološkog zdravlja, zapravo je ključno ne samo zaštititi, već i osigurati mentalno zdravlje svih provjeri – početna stranica, već se također baviti potrebama ljudi zajedno s mentalnim zdravljem i zdravstvenim bolestima.

To bi trebalo biti učinjeno s psihološkom medicinskom skrbi u zajednici, koja je zapravo još dostupnija i razumnija od institucionalne skrbi, pomaže u sprječavanju povreda ustavnih prava i također pruža daleko bolje rezultate oporavka za ljude s psihičkim poremećajima. Psihološka medicinska skrb u zajednici mora se nuditi putem sustava povezanih tvrtki koje čine:

Mentalno zdravlje - provjeri više

  • psihološke bolnice koje su integrirane kao cjelina zdravstvene skrbi, općenito tipične bolnice i kroz dijeljenje zadataka zajedno s pružateljima nespecijalističke skrbi u primarnoj medicinskoj zaštiti;
  • područne psihološke zdravstvene usluge koje mogu uključivati sveučilišnu bolnicu za mentalno oboljele u susjedstvu i osoblje, psihosocijalni oporavak, usluge vršnjačke podrške kao i rješenja za uzdržavani život; i
    tvrtke koje pružaju psihološku medicinsku skrb u društvenim rješenjima i nezdravstvenim ustanovama, poput zaštite za mlade, sveučilišne bolnice, kao i kaznionice.

Mentalna medicina i postupak

Velika praznina u liječenju uobičajenih poremećaja psihološkog zdravlja kao što su depresija i stres podrazumijeva da zemlje također moraju pronaći inovativna sredstva za širenje, kao i povećanje skrbi za te probleme, na primjer s nespecijalističkim mentalnim vodstvom ili digitalnom samopomoći.

Ta povratna informacija

Sve države članice WHO-a zapravo su posvećene primjeni „Sveobuhvatne akcijske strategije psihološkog zdravlja 2013– 2030”, koja teži poboljšanju psihološke dobrobiti kroz jačanje pouzdanog vodstva kao i kontrole, dajući potpuno, integrirano i reaktivno liječenje u zajednici, primjenom promidžbenih i zaštitnih metoda, te jačanjem informacijskih sredstava, dokumentacije i istraživanja. U 2020. godini, to je „Psychological Health Atlas 2020” studija učinkovitosti nacije u odnosu na akcijski plan pokazala je nedovoljan napredak u odnosu na namjere usklađenog planiranja aktivnosti.

WHO-ov „Globe mental wellness dokument: poboljšanje mentalnog zdravlja za sve” kontaktira sve zemlje kako bi se ubrzala provedba akcijskog programa. Tvrdi da sve nacije mogu postići značajan napredak u smjeru boljeg psihološkog zdravlja i blagostanja za svoje stanovništvo obraćajući pozornost na tri „puta do preobrazbe”:

  • ojačati vrijednost koju ljudi, susjedstva i vlade nude mentalnom zdravlju; i također usklađivanje te vrijednosti zajedno s predanošću, interakcijom i također izdacima kroz sve dionike, na svim poljima;
  • poboljšati oblik fizičkih, društvenih i ekonomskih kvaliteta atmosfere– na nekretninama, sveučilištima, radnom mjestu i također u širem susjedstvu– kako bi se puno bolje zaštitilo psihološko zdravlje kao i izbjegli problemi mentalnog zdravlja; I također
    poboljšati mentalnu medicinu kako bi se osiguralo ispunjenje cjelokupnog raspona
  • potreba za mentalnim zdravljem i blagostanjem pomoću sustava dostupnih, troškovno učinkovitih i visokokvalitetnih rješenja i podrške utemeljenih u zajednici.

To daje poseban naglasak na osiguravanje i promicanje ustavnih prava, omogućavajući ljudima proživljenu avanturu, kao i osiguravajući multisektorsku strategiju kao i strategiju s više dionika.

To ostaje funkcionirati širom zemlje i svijeta– u altruističkim postavama– da opskrbi vlade i partnere proračunatim upravljanjem, dokazima, uređajima kao i tehnološkom pomoći za jačanje kolektivne povratne informacije o mentalnom zdravlju i blagostanju i omogući preobrazbu u smjeru puno boljeg mentalnog zdravlja i blagostanja za sve.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime