Brinite se o sebi

0

Da biste postali sposobni brinuti se za ljude koje stvarno volite, u početku se o njima morate brinuti sami. To nalikuje pomoći koju dobivamo u zrakoplovima: stavljanje na vlastitu masku za lice s kisikom neposredno prije pokušaja pomoći drugim ljudima njihovima – DigitalJournals. Samostalna briga je legitiman cilj, a također vam pomaže da pomognete ljudima koje volite.

Zdravstveni djelatnici koji paze na vlastito fizičko i mentalno zdravlje puno su sposobniji nositi se s poteškoćama održavanja nekoga s duševnom bolešću. Prilagođavaju se poboljšanjima, grade čvrste odnose i oporavljaju se od problema.

Brinite se o sebiUsponi i padovi u bolesti vašeg rođaka mogu imati značajan utjecaj na vas. Poboljšanje vaše veze zajedno s vlastitim snagama očuvanjem vašeg fizičkog i psihičkog zdravlja čini vas otpornijima, pomažući vam da prebrodite teška vremena, kao i da uživate u dobrim. Ovdje su zapravo neki savjeti za prilagođavanje tehnike samonjege.

Saznajte kako stres utječe na vas

Briga utječe na cijeli vaš tjelesni sustav, fizički osim psihički. Neki popularni fizički pokazatelji stresa i tjeskobe uključuju:

  • Problemi
  • Smanjena struja
  • Probavne smetnje, uključujući proljev, probleme s crijevima i mučninu ili povraćanje
  • Bolovi, nelagode, kao i stresna mišićna masa
  • Poremećaji spavanja

Započnite tako da točno prepoznate kako vam se čini napetost. Zatim prepoznajte koje vas aktivnosti ili čak uvjeti potiču da se doista tako osjećate. Možete doživjeti stres kupnjom u trgovini sa svojim mužem ili ženom kada imaju simptome, ili odlaskom na institucionalna događanja zajedno s raznim drugim roditeljima koji ne prepoznaju povijest bolesti vašeg djeteta. Čim saznate koje situacije uzrokuju stres, bit ćete zapravo spremni spriječiti ga i njime upravljati kada se dogodi.

Zaštitite svoje fizičko zdravlje

Poboljšanje vašeg fizičkog blagostanja jedan je od najboljih opsežnih načina na koji možete održati svoje psihičko zdravlje i dobrobit. Imat ćete jednostavniju priliku za održavanje dobrih mentalnih navika kada je vaš tjelesni sustav čvrsta, otporna osnova.

Tjelesne vježbe svakodnevno. Tjelesna vježba može imati nekoliko oblika, kao što je penjanje stepenicama kad god je to moguće, hodanje po ljudima koji se kreću i trčanje, kao i vožnja bicikla umjesto vožnje. Pridruživanje tečaju može vam pomoći da se posvetite rasporedu, ako vam to odgovara. Svakodnevna tjelovježba prirodno stvara tjelesne hormone za ublažavanje stresa u vašem fizičkom tijelu, kao i poboljšava vaše opće zdravlje i dobrobit.

Jedite učinkovito. Konzumiranje većinom sirove hrane poput cjelovitih žitarica, povrća i čistog voća ključno je za dobro uravnoteženo tijelo. Konzumacija na ovaj način može pomoći u smanjenju rizika od dugotrajnih stanja, a također može pomoći u održavanju razine energije i raspoloženja.

Dovoljno dobro spavajte. Odrasle osobe obično trebaju spavati između 7 i devet sati. Kratko drijemanje– oko 30 minuta– može vam pomoći da se ponovno osjećate oštro tijekom dana. Također je korisno 15 trenutaka dnevnog sna. Kako bi vaš noćni odmor bio puno veći, pokušajte dobru „čistoću spavanja”, kao što je izbjegavanje korištenja računala, televizije i mobitela prije madraca.

Izbjegavajte alkoholna pića kao i lijekove. Oni zapravo ne smanjuju brigu i često je pogoršavaju. Tehnika tjelesnih vježbi u slobodno vrijeme. Duboko disanje, vježbe za smirenje uma i moderna dokolica mišića zapravo su jednostavni, jednostavni načini za smanjenje napetosti. Kada se pojave nesuglasice između vas i vaše voljene osobe, ovi resursi mogu vam pomoći da doživite mnogo manje kontroliranih nestabilnih emocija i dati vam područje koje trebate imati da jasno preduzmete što učiniti sljedeće.

Napunite se. Kada ste skrbnik osobe koja ima zdravstveno stanje kao što je mentalni poremećaj, može biti nevjerojatno teško sami pronaći priliku, a čak i kada to učinite, mogli biste doživjeti da ste skrenuti s puta razmišljajući o tome što „morate” zapravo raditi radije. Međutim, važno je pronaći vrijeme za sebe bez osjećaja da zanemarujete druge – osobu s bolešću i ostatak svoje obitelji.

Bilo koja količina vremena koju odvojite za sebe je vitalna.

Izbjegavanje „metode njegovatelja” na samo pet trenutaka tijekom dana prepunog obavezama mogao bi biti značajan podsjetnik na to tko ste u širem smislu. To vam može lako pomoći da ne dođete da vas progutaju vaše dužnosti. Počnite malo: razmislite o aktivnostima koje ste cijenili neposredno prije nego što ste postali skrbnik i također se potrudite da ih vratite u svoj stil života. Ako ste iskoristili da cijenite dane vani s dobrim prijateljima, pokušajte organizirati stalni ručak s njima iz mjeseca u mjesec. To postaje dio vaše rutine i nitko ne mora dodatno raditi da bi se to događalo svaki mjesec.

Čimbenik sigurno nije ono što izvodite ili čak koliko obično to radite, već to što nosite odvojite vrijeme za brigu o sebi. Teško je brinuti se dobro o bilo kojoj drugoj osobi ako prije svega ne brinete o sebi.

Prakticirajte izvrsna mentalna ponašanja

Kloni se srama Pokušajte se svakako ne osjećati siromašno zbog doživljavanja negativnih emocionalnih stanja. Možda vam se neće svidjeti da morate savjetovati svog partnera da uzme lijekove, nakon tog lošeg iskustva.

Sasvim je prirodno pretpostaviti čimbenike kao što je „mnogo bolja osoba ne bi bila uznemirena sa svojom drugom osobom”, međutim ta vrsta srama zapravo nije istinita i neuspješna. Kada sebi dopustite da promatrate svoje emocije bez da ih odredite kao velike ili čak loše, smanjujete stres i osjećate se još odgovornijima. Kad se osjećate mnogo manje pod stresom, lakše ćete promišljeno odabrati kako ćete se ponašati.

Obavijest Pozitivno

Kada odvojite vrijeme da otkrijete povoljne minute u svom danu, vaša stručnost o tom vremenu postaje bolja. Pokušajte zabilježiti glavnu stvar na dnevnoj bazi ili u tjednu koja je bila dobra. Iako je korist zapravo vrlo mala („Bilo je to zapravo sjajno vrijeme”), ona je autentična, važna je i može početi mijenjati vaš pogled na stil života.

Steknite snagu od drugih

NAMI sustav podrške postoji kako bi vam jamčio da su se bezbrojni drugi ljudi stvarno susreli sa sličnim problemima, kao i da prepoznaju vaše brige. Govor o vašem znanju može lako pomoći. Koncept da možete, ili biste trebali biti u stanju sami „nositi se” sa osobinama je pogrešan. Obično pojedinci koji osjećaju da točno znaju kako sve postići zapravo često traže podršku; pristati uzeti podršku zapravo je fantastična životna vještina.

Ako imate poteškoća s praćenjem sestrinih Medicaid datoteka i otkrili ste da je vaš kolega zapravo logičan, zatražite savjete o brizi o papirologiji.

Možda mislite da nemate vremena da ostanete u kontaktu s prijateljima ili da čak započnete potpuno nova prijateljstva. Koncentrirajte se na dugoročno. Ako se možete sresti s prijateljem svaki mjesec ili najvjerojatnije na proslavi zajednice u vašoj lokalnoj knjižnici svakih dva mjeseca, to vam i dalje pomaže da ostanete povezani. Također vam daje izglede za druženje s pojedincima na različitim stupnjevima. Biti zapravo zdravstveni djelatnik zapravo je važan dio vašeg života, no to zapravo nije cijela priča.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime